Davutoğlu'ndan basın toplantısı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

Davutoğlu'ndan basın toplantısı

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 24 Haziran 2018’e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, “Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin adayıdır” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

GÜL İLE GÖRÜŞME

Sayın Abdullah Gül’ün daveti üzerine birçok spekülasyon üretildi. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları ve başbakanlar benimle görüşme davetinde bulunduğundan bunu yerine getiririm. Bununla ilgili spekülasyonlara da prim vermem. . Bunu kimsenin sorgulamaya hakkı yoktur. Bizler devlet görevi üstlenenler millet meseleleriyle ilgili biraraya gelir konuşuruz.

ADAYIMIZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DIR

Biraz önce zikrettiğim temel kurucu ilkeleri ile bütün enerjimi vakfettiğim AK Parti hareketine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu yola katkıda bulunmuş kimsenin emeği diğerinden üstün değildir. Bu bağlamda AK Parti aidiyetim sürerken AK Parti dışında herhangi bir siyasi faaliyet içinde bulunmam. Böyle bir şey yapacaksam bu kimliğimi bırakarım. Bırakmaya da niyetim yok. Bu bağlamda AK Parti’nin kararı benim de kararımdır. Sayın Cumhurbaşkanımız benim de adayımdır.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ ADAYI DEĞİLİM

Önümüzdeki seçimde de milletvekili adayı değilim. Herhangi bir makam beklediğim için de değil. Kaygılarımı gerekli gördüğüm zaman Sayın Cumhurbaşkanı ile de, kamuoyu ile de paylaşacağım. Tarihin arkasından koşulmaz. İçinde koşulur önüne geçilir. Önümüzdeki dönemde de her faaliyetten kaçmayıp makam, mevki beklemeden yer almaya devam edeceğim.

Davutoğlu, geçen günlerde 3 Kasım 2019’dan 24 Haziran 2018’e çekilen cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı muhalefetin adayı olacağı ileri sürülen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşmüştü.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının yoğun olarak konuşulduğu bugünlerde gözlerin çevrildiği isimlerden biri Davutoğlu’nun konu ile ilgili tavrının ne olduğu merak konusuydu.