Danıştay üyelerine 'türban' baskısı: Zerrin Güngör etkili oldu, 2 oyun rengi değişti...

AKP'li yazar Nagehan Alçı, Danıştay'ın "türban serbestisi" kararında başkan Zerrin Güngör'ün son andaki girişimlerinin etkili olduğunu aktardı.

Danıştay üyelerine 'türban' baskısı: Zerrin Güngör etkili oldu, 2 oyun rengi değişti...

Danıştay 2. Dairesi’nin TSK’da kadın personele başörtüsü serbestisi getiren düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talebini reddetme kararında Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün baskısının etkili olduğu ortaya çıktı.

Danıştay savcısının ilgili düzenlemenin yürütmesinin anayasanın laiklik ilkesi gereği hukuksuz olduğu ve durdurulması gerektiği yönündeki mütalaası, henüz Danıştay’dan karar verilmeyi beklerken dün haber siteleri kurumun konuyla ilgili geçen yıl 1’e karşı 4 oyla aldığı ret kararını servis etmişti.

Habertürk‘ün yandaş yazarı Nagehan Alçı, yargıdan bir yetkiliyle konuya ilişkin yaptığı görüşme sonucu aldığı bilgiye göre, kararın aslında 3’e karşı 2 oyla kabul yönünde çıkacağını ama yapılan baskı sonucunda sonucun değiştiğini aktardı. Ancak Alçı yazısında beklendiği üzere  bunu “baskı” değil “çaba” olarak niteledi.

Alçı’nın yazısında o bölüm şöyle:

“Konuştuğum önemli bir yargı yetkilisi bana aslında Danıştay’ın ilgili dairesinden başörtüsünün TSK’da yeniden yasaklanması yönünde 3’e 2 karar çıkacağını ama son anda toplumun büyük çoğunluğunun tepkisinden çekinip iki üyenin tavır değiştirdiğini söyledi. Bir diğer iddia ise Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün özgürlükçü doğrultuda karar çıkması amacıyla çaba gösterdiği. O çabanın da bu kararda etkisi olmuş.

Netice olarak anladığım kadarıyla Reşit Galip’in faşizan and metninin tüm topluma yeniden dayatılması skandalından sonra Danıştay’da ikinci bir hukuk skandalının kıyısından dönülmüş.”