Danıştay Başkanı'nın kızına 1 günde terfi!

AKP Sözcüsü gibi açıklamalarıyla bilinen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı 1 gün içinde önce Elazığ'a hakim oldu, sonra Yargıtay'a terfi etti.

Danıştay Başkanı'nın kızına 1 günde terfi!

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca (HSK) yayımlanan kararnameyle adli yargıda 326, idari yargıda 30 olmak üzere 356 hâkim ve savcının görev yeri değişti. Kararnameye Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu da girdi.

HSK 1. Dairesi, 356 hâkim ve savcıyı kapsayan yeni bir mazeret ve ihtiyaç kararnamesi yayınladı. Kararname ile HSK’nın 19 Mart (önceki gün) tarihli kura kararnamesi sonucuna göre mesleğe kabulü yapılan Gonca Hatinoğlu, aynı tarihte Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan kura töreniyle Elazığ Hâkimliği’ni çekmişti.

Hatinoğlu, dün yayımlanan mazeret kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne atandı.

CHP’li milletvekili Barış Yarkadaş Twitter’dan olayla ilgili “Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu, dün hakim yapıldı. Kura çekti… İlk görev yeri Elazığ’a bile gitmeden 24 saat sonra Ankara’ya atandı. Adalet mi bu şimdi? Yargıtay 6. Daire eski Başkanının oğlu da Kilis’e çıkan tayinini 24 saat sonra Ankara’ya yaptırdı.” açıklamasını yaptı.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/20/iste-goreve-baslayan-akpli-savci-hakimlerin-listesi/