Cumhuriyet gazetesi davası ertelendi: Akın Atalay'a tahliye yok

Cumhuriyet davasının yedinci duruşmasında savcı Hacı Hasan Bölükbaşı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. C

Cumhuriyet gazetesi davası ertelendi: Akın Atalay'a tahliye yok

Cumhuriyet gazetesi davasının yedinci duruşmasında savcı Hacı Hasan Bölükbaşı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet gazetesi icra kurulu başkanı Akın Atalay tahliye edilmedi.

Silivri Cezaevi’nde görülen duruşmada aralarında Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu’nun da bulunduğu 13 Cumhuriyet çalışanının ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan ikisi tutuklu 20 sanığın ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek’ten yargılandığı davada geçtiğimiz hafta Ahmet Şık ve Murat Sabuncu’nun tahliyesine karar verilmişti.

Savcı Hacı Hasan Bölükbaşı geçtiğimiz cuma günkü altıncı duruşmada tutuklu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etmiş, İstanbul 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi ise oy çokluğuyla Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’ın tahliyelerine, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve avukat Ahmet Kemal Aydoğdu’nun ise tutukluluk halinin devamına hükmetmişti.

Davanın bugün görülen yedinci duruşmasında savcı, Ahmet Şık, Akın Atalay, Hikmet Çetinkaya, Orhan Erinç, Önder Çelik, Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara, Güray Öz, Bülent Utku, Aydın Engin, Kadri Gürsel ve Murat Sabuncu’nun ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti. Bölükbaşı, Atalay’ın tutukluluğun devamı yönünde karar verilmesini isterken, Cumhuriyet kitap eki yönetmeni Turhan Günay ile yöneticiler Günseli Özaltay ve Bülent Yener’in ise bu suçlamadan beraat etmeleri yönünde karar verilmesini talep etti.

Muhasebe çalışanı Emre İper’in ise terör örgütü propagandası yapma suçlamasıyla cezalandırılmasını talep edildi.

Savcı, Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine yöneltilen ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ suçlamasından ise beraat kararı verilmesini istedi.