'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan Alman vatandaşı ilk duruşmada tahliye edildi

Yaklaşık 1 buçuk aydır "Cumhurbaşkanına hakaret"ten tutuklu bulunan bir Alman vatandaşı, ilk duruşmada tahliye edildi.

'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan Alman vatandaşı ilk duruşmada tahliye edildi

Ağustos ayı sonundan bu yana Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşı Hüseyin M. hakkında tahliye kararı verildi. Kuşadası’nda “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin M.’nin avukatı Erdal Güngör, davanın bugünkü ilk duruşmasında müvekkilinin tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre, Güngör, müvekkilinin yurt dışına çıkmasına izin verildiğini belirterek, Almanya’nın Braunschweig kentinde yaşayan müvekkilinin Almanya’ya seyahat etmekte özgür olduğunu söyledi. Tahliye kararında müvekkilinin sabıkasının bulunmamasının rol oynadığını kaydeden avukat Güngör, davanın görülmeye devam edileceğini ve bir sonraki duruşma tarihinin 9 Nisan 2019 olarak belirlendiğini aktardı.

Güngör, 42 yaşındaki müvekkiline 2014 ve 2015 yıllarında Facebook üzerinden Erdoğan’a hakaret ettiği suçlaması yöneltildiğini belirtiyor. Ağustos 2014’e kadar başbakanlık görevini sürdüren Erdoğan, o tarihten bu yana cumhurbaşkanlığı görevini ifa ediyor. Türkiye’de başbakana hakaret iki yıla, cumhurbaşkanına hakaret de dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. Hüseyin M. iki vakada da suçlu bulunduğu takdirde altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Alman haber ajansı dpa, iddianameye dayandırarak verdiği haberinde, Hüseyin M.’nin ifadesi alınırken söz konusu metinleri yazdığını reddettiğini ve şifresinin çalındığını iddia ettiğini belirtti. Haberde Hüseyin M.’nin kanıt sunamadığı için savcılığın bunu inandırıcı bulmadığı kaydediliyor.