Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Akademisyenler 'yerli ve milli' bir anlayışa sahip olmalıdır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İş Ahlakı Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Akademisyenler 'yerli ve milli' bir anlayışa sahip olmalıdır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nde konuştu. Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği’nin (İGİAD) düzenlediği etkinlikte onur konuğu olan Oktay ”Kamu kurumları ve akademi dünyası gibi topluma temas eden yerlerde çalışan insan kaynağının, bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olması elzemdir.” ifadelerinde bulundu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İş Ahlakı Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 25 Aralık ve 15 Temmuz’un kendileri için öğretici olduğunu ifade eden Oktay ”Kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın, FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının, kurum ve kuruluşlarımızda, üniversitelerimizde hâkim olmalarına izin veremeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi de değinen Oktay, ”Zayıf koalisyon hükümetleri ve iktidar boşluğu oluşmasına izin vermeyecek, kalıcı istikrar sağlayan yeni bir hükümet sistemine geçilmiştir.” sözlerine yer verdi.

Oktay’ın açıklamasından diğer önemli kısımlar şöyle:

”Yeni ve köklü reform dalgası ile merkeziyetçi, vatandaşa kapalı, bürokratik hiyerarşik bir yönetim yapısı yerine; yerelin güçlendiği, etkin, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim yapısı hedeflemekteyiz. Biz her zaman şuna inanıyoruz. Aslolan, bu millete hak ettiği hizmeti vermektir. Bütün mesele insanımıza hizmetkâr olabilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yönetim kadrolarımız, karar alıcılarımız işte böyle bir sorumluluğu üzerinde taşıyor. ”

”Kamu sektöründe emek veren her kesimin talepleri yerine getirilmiş, sayıları 1 milyonu aşan taşeron işçi ve 300 bin sözleşmeli personel kadroya geçirilmiştir. Kamu hizmetlerini tüm vatandaşlarımız için daha erişilebilir ve kolay kılmak amacıyla çağdaş kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde e-devlet uygulamaları hayata geçirilmektedir. Bugün, 40 milyonu aşkın kullanıcı, 474 kurumun 3 bin 942 farklı hizmetinden ‘e-Devlet Kapısı’ üzerinden faydalanmaktadır. En geç bir yıla kadar tamamlanması planlanan proje kapsamında, vatandaşla devlet ilişkisi artık beyan esaslı bir hale gelecektir. Vatandaşlarımız hizmet almak için kapı kapı dolaşıp belge toplamayacaktır”