Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Moldova'ya kimlikle gidilebilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Moldovalı yetkililerle kimliksiz seyahat konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Moldova'ya kimlikle gidilebilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Moldovalı yetkililerle kimliksiz seyahat konusunda anlaştıklarını bildirdi. Oktay, “Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreci tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

Moldova’nın Bağımsızlık Günü dolayısıyla Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu ev sahipliğinde, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde resepsiyon düzenlenen resepsiyonda konuşan Oktay,  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Moldova’nın her köşesinde milyonlarca dolarlık projeleri hayata geçirdiğini söyleyerek, “TİKA, Moldova Cumhurbaşkanlığı binasının tadilatını yapmaya devam ediyor” dedi.

Fuat Oktay, 2016’da yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması’nın olumlu sonuçlarının görüldüğüne işaret ederek, “Ticaret hacmimiz 2016’da 410 milyon dolar iken, 2017’de 56 milyon dolarlık artışla 466 milyon dolara ulaştı. Halihazırda 213 firmamız Moldova’da 350 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirketlerimizi Moldova’ya daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyoruz” ifadesini kullandı.

Oktay sözlerinin devamında da Moldova ve Türkiye arasındaki vizesiz seyahatin yeterli olmadığını belirtip, “Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreci tamamlamış bulunmaktayız” dedi. Oktay, yakında başlayacak bu uygulamanın iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğini ve turizm alanındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi.