Esad'dan Batı'ya: Ne zaman zafer kazansak...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batılı ülkelerin askeri müdahale tehdidi konusunda ilk kez konuştu

Esad'dan Batı'ya: Ne zaman zafer kazansak...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batılı ülkelerin askeri müdahale tehdidi konusunda ilk kez konuştu. Suriye devlet televizyonunun haberine göre Esad, ‘Batılı devletlerin herhangi bir saldırısının bölgede daha fazla istikrarsızlık yaratacağını’ söyledi.

Esad, Doğu Guta’nın Suriye ordusunun kontrolüne geçmesine atıfla “Sahada kazandığımız her zaferle birlikte, bazı Batılı devletlerin sesi yükseliyor ve olayların gidişatını değiştirme amaçlı faaliyetleri yoğunlaşıyor. Bu sesler veya herhangi bir müdahale, uluslararası barışı ve güvenliği tehdit edecek şekilde bölgesel istikrarsızlığı artırmaktan başka işe yaramaz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Esad bugün Şam’da, İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’in üst düzey danışmanı Ali Ekber Velayeti’yi ağırladı. Askeri saldırı tehdidinin gölgesinde yapılan bu ziyaret, Batı dünyasına karşı bir güç gösterisi olarak yorumlandı.

Toplantıda Velayeti, Doğu Guta bölgesinin tamamının teröristlerden kurtarılması hususunda Esad ve Suriye halkını kutladı.