Cumhur İttifakı'nda 'af' çatlağı

Cumhur İttifakı'nda yer alan BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'den, MHP lideri Bahçeli'nin af önerisiyle ilgili açıklama geldi

Cumhur İttifakı'nda 'af' çatlağı

Cumhur İttifakı’nda yer alan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici’den, MHP lideri Bahçeli’nin af önerisiyle ilgili açıklama geldi. AKP gibi af önerisine yanaşmayan Destici, “Kulun kula karşı işlediği suçlarda biz şahsen genel bir aftan yana değiliz ancak ve ancak o kişi helallik verirse o şekilde olabilir diye düşünüyoruz. Sayın Bahçeli’nin endişelerine, gerekçelerine de kendisi açısından değerlendirmelerine de saygı duyuyorum” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de hasta ziyareti öncesi gazetecilere açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin afla ilgili açıklamalarına ilişkin Destici, “Sayın Bahçeli ile bu konuyu görüşme imkanımız oldu. Tabi kendisinin ciddi kaygıları var. Haklı endişeleri var ve bu konuda da ileri sürdüğü haklı birtakım gerekçeler var. Ben ona saygı duyuyorum. Biz insanın insana karşı işlediği, yani kulun kula karşı işlediği suçlarda af yetkisinin devlete ait olamayacağını ancak bir insanın kendisine karşı işlenen suçtan dolayı o suçun sahibini kendisinin affedebileceğine inanıyoruz. Bizim bakışımız bu ancak devlet kendisine karşı işlenen suçlara affetme konusunda milletin verdiği yetkiyi bu yönde kullanabilir. Kulun kula karşı işlediği suçlarda biz şahsen genel bir aftan yana değiliz ancak ve ancak o kişi helallik verirse o şekilde olabilir diye düşünüyoruz. Sayın Bahçeli’nin endişelerine, gerekçelerine de kendisi açısından değerlendirmelerine de saygı duyuyorum” dedi.