Cumartesi Anneleri’ne 704. haftada da polis müdahalesi

İstanbul'da Galatasaray Meydanı’na giderek kayıplarının akıbetini sormak isteyen Cumartesi Anneleri’ne polis yine müdahale etti.

Cumartesi Anneleri’ne 704. haftada da polis müdahalesi

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 704’ncü kez Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi.

İnsan Hakları Derneği(İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya gelen Cumartesi Anneleri, ellerindeki kayıp fotoları ile Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Ancak gruba kalkanları ile müdahale eden polisler, yürüyüşe engel oldu.

Engele karşı tepkilerini sloganlar ile gösteren kitleye müdahale eden polis, müdahaleyi çeken basın mensuplarını da alandan uzaklaştırdı.

“BABAMIN MEZARINI VERİP EVİMDE OTURACAĞIM”

Yaşananlar sırasında, 1995 yılında evinin önünden polisler tarafından kaçırılıp gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun polislere seslenerek “Anneleri darp ediyorsunuz. Hiç mi vicdan yok? Evlatlarının mezarını arıyor bu anneler. Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor? Suç işliyorsunuz. 23 yıldır babamın mezarını arıyorum. Verin mezarını gidip evimde oturacağım. Bu nasıl bir vicdansızlık, ne suç işledik biz?” dedi.