Cumartesi Anneleri 700. Hafta: Polis TOMA'larla saldırdı

Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasında gerçekleştireceği oturma eylemi, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Cumartesi Anneleri 700. Hafta: Polis TOMA'larla saldırdı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının hesabını sormak için Cumartesi Anneleri tarafından 699 haftadır Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemlere bu haftaki buluşmasında yasak çıktı. Meydana gitmek isteyenlere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Eyleme yasağın Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından çıkarıldığı öğrenildi. Polis müdahalesiyle birlikte aralarında Maside Ocak ve Besna Tosun’un da bulunduğu çok sayıda kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri adına sosyal medyada yapılan paylaşımda da “Emniyet görevlileri kaymakamlığın 700. hafta oturmamızı yasakladığını bildirdi. Biz, her durumda 699 hafta bu meydanda oturduk. Bu hafta da oturacağız. #CumartesiAnneleri700Hafta” açıklamasında bulunuldu.

Müdahale anları kameralara böyle yansıdı:

 

Çok sayıda gözaltı

Aralarında Maside Ocak, Ali Ocak, Hasan Karakoç, Sebla Arcan ve Besna Tosun’un da olduğu 20’den fazla kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Polis, Hazzo Pulo Pasajı’nda sloganlarla bekleyenlere plastik mermilerle ve biber gazıyla saldırdı.

Polis saldırısına rağmen oturma eylemi devam ediyor.

Hasan Ocak’ın annesini gözaltına almaya çalıştılar

Gözaltında kaybolan oğlu Hasan Ocak için oturma eylemlerine katılan Emine Ocak da darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Tepkiler üzerine polis Emine Ocak’ı bırakmak zorunda kaldı.

Oturma eyleminde gerçekleştirilen konuşmaları ardından toplanmaya devam eden kitlenin önünü polis tomalarla kapattı. Biber gazı ve TOMA’larla kitleye müdahalede bulunuldu. Milletvekilleri ve yurttaşlarca TOMA önünde oturma eylemine başlandı.