Cübbeli'den 'Şeyhin protezini öptüm ama niye öptüm' açıklaması

'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen gerici isim, Menzil tarikatının şeyhlerinden birinin protez kolunu öpmesini "Öpmek, hürmet alâmetidir! Tapma nişânesi değildir!" diyerek savundu.

Cübbeli'den 'Şeyhin protezini öptüm ama niye öptüm' açıklaması

‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen gerici Ahmet Mahmut Ünlü’nün, 1. Dünya Savaşı sırasında kolunu kaybettiği iddia edilen Menzil şeyhi Dıyaüddin’in protez kolunu öpmesi ve bunun fotoğrafını paylaşması tepkilere neden olmuştu.

Ünlü’den konuyla ilgili ‘savunma’ geldi. Tepki gösterenlere “Şehitlerin tabutunu öpenlere gıcık olan zihniyet” diyen Ünlü, yaptığı hareketi “Öpmek, hürmet alâmetidir! Tapma nişânesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan’ın öptüklerinden Nişantaşı’na kadar tapınaklar dizilirdi!” diyerek savundu.

Ünlü’nün resmi hesabından yaptığı açıklaması şöyle:

“Şehitlerin tabutunu öpenlere gıcık olan zihniyetin vatan müdâfaasında kolu şehîd olan bir evliyânın protez koluna yaptığım hürmete gıcık olmalarına şaşılmamalı! Aynı zamanda bu, “Tasavvuf erbâbı cihâd etmez!” diyen sapık zihniyetlere de tokat gibi bir cevaptır ki atan müdâfaasında bütün cephelerde evliyâullâh en önde savaşmışlardır! Akşemseddinler, İbnü Kemaller, Şeyh Şâmiller ve Şeyh Dıyâuddinler bunun en bâriz örnekleridir.

Bir de şunu ifade edebilirim ki Atatürkçü geçinenlerin Mustafa Kemal’in, vatan müdafaasını takdîren mektup yazdığı böyle bir zâta yapılan hürmeti yadırgamaları, bu kişilerin ne târihten, ne vatan sevgisinden, ne de şehitlikten haberi olmayan kimseler olduğunu ortaya çıkardı!

Öpmek, hürmet alâmetidir! Tapma nişânesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan’ın öptüklerinden Nişantaşı’na kadar tapınaklar dizilirdi!”