Cübbeli Ahmet canlı yayında 'uyardı': Hazırlıklar başladı, iç savaş çıkabilir

'Cübbeli Ahmet' ismiyle bilinen gerici Ahmet Ünlü, Doğu'da selefi derneklerin hazırlıklara başladığını belirtip "iç savaş" uyarısı yaptı.

Cübbeli Ahmet canlı yayında 'uyardı': Hazırlıklar başladı, iç savaş çıkabilir

AKP eliyle beslenip büyütülen dinci yapılanmalar arasında önde gelenlerden biri olan İsmailağa tarikatının ‘ekran yüzü’ Ahmet Mahmut Ünlü, canlı yayın konuğu yapıldığı Habertürk TV‘de “iç savaş” uyarısı yaptı.

“Habertürk Gündem” programında Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan Ünlü, Doğu illerinde Selefi mezhebinin yayılmasının tehlike yarattığını belirtip Türkiye’de son dönemde binlerce Selefi derneğin kurulduğunu açıkladı.

Ahmet Mahmut Ünlü, “30-40 sene evvel Türkiye’de 1-2 selefi ya vardı ya yoktu. ‘Fatih’te bir kitapçı var, Selefi akıma davet ediyor ‘ derlerdi. Şimdi resmi kurumlardan haberi olan bir abimizin bana dediğine göre 2 bin selefi dernek var” derken, Adıyaman merkezli etrafa yayılmış IŞİD’vari selefi hareketlerin giderek güçlendiğini kaydetti.

Ünlü, sözlerinin devamında da bir “iç savaş” tehlikesi oluştuğuna dikkat çekerek, “Doğu ve Güneydoğu’da hazırlıklar başladı. Derneklerde çok büyük faaliyetler duyuyorum. Hükümet yol veriyor demiyorum. Ama millet müslüman diye bağlanıyor. Selefilik çok büyük bir tehlike arz ediyor. İç savaş kaygım var.” ifadelerini kullandı.