Çorlu tren faciasında bir bilirkişi skandalı daha

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan tren kazasının bilirkişi heyetindeki Prof. Sıddık Binboğa Yarman'ın, 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova tren faciasını aklayan heyette yer aldığı belirtildi.

Çorlu tren faciasında bir bilirkişi skandalı daha

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan tren kazasının bilirkişi heyetindeki Prof. Sıddık Binboğa Yarman’ın, bilirkişi Mustafa Karaşahin gibi 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova tren faciasını aklayan heyette yer aldığı belirtildi.

Kapıkule-Halkalı seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuzda Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmesiyle sonuçlanan kazaya ilişkin bilirkişi skandalına bir yenisi eklendi. 25 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı araştıran bilirkişi heyetinde yer alan Mustafa Karaşahin’in hattın yenileme projesi danışmanı olduğu ortaya çıkmıştı. Diğer bir bilirkişi olan Prof. Sıddık Binboğa Yarman’ın da trenin devrildiği hattın sinyalizasyon ihalesi alan Savronik’in yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

‘HER İKİ BİLİRKİŞİ PAMUKOVA TREN FACİASINI DA AKLAMIŞTI’

Gazeteci Mustafa Hoş, sosyal medya hesabından Çorlu tren faciasıyla ilgili yaptığı araştırmaları paylaştı. Hoş, her iki ismin Pamukova tren faciasını aklayan bilirkişi heyetinde de yer aldığına dikkat çekti. TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı’yla ticari ilişkiler içinde olan Karaşahin ve Yarman’ın kazanın akşamında helikopterle Çorlu’ya getirildiğini belirten Mustafa Hoş, Savronik’in TCDD’den aldığı ihaleler arasında facianın olduğu Trakya Demiryolu’nun da olduğunu ifade etti. Daha önce bilirkişilerden Karaşahin’in Ulaştırma Bakanlığı danışmanlığı, hızlı tren hattı yenileme danışmanlığı ve Çorlu faciasının meydana geldiği hattın yenilenme projesine danışmanlık yaptığı ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Karaşahin, kazanın ardından çıktığı televizyon ekranlarında, göçen menfez için “başarılı bir menfez” iddiasında bulunmuş, faciayı aşırı yağış sonucunda menfezde dolguyu sağlayan dolgunun erozyonu olarak nitelendirmiş ve “135 yıldır fonksiyonunu yerine getirebilen başarılı bir menfez. Küresel ısınma kaynaklı mevsim değişikliklerinden ani sağanak yağışlar ortaya çıkabiliyor” demişti.