‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmenin cezasının infazı ertelendi

Beyaz Show’a telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için hapis cezası alan öğretmen Ayşe Çelik’in cezasının infazı 20 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmenin cezasının infazı ertelendi

İki yıl önce Beyaz Show’a telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik’in cezasının infazı 20 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

Programın ardından Çelik hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda Çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası 2 Ekim’de onanmıştı.

Çelik, bebeğine hayatının ilk altı ayında evinde anne sütü verebilmek için infaz erteleme istemişti. Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, infazının ertelenmesi savcılığa başvuru yapmıştı.

Kahraman, cezanın infazının üzerine 20 Nisan 2018’e ertelendiğini Twitter’dan duyurdu: “Beyaz Show’a bağlanarak ‘çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın’ dediği için 1 yıl 3 aylık hapis cezası alan ve cezası kesinleşen Ayşe öğretmenin bu cezasının infazı, müracaatımız üzerine, doğum nedeniyle 20 Nisan 2018 tarihine kadar ERTELENDİ.”