CNN Türk muhabiri ÖSO'nun girdiği yerde başını kapattı!

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'ün, Afrin'de TSK ve ÖSO'nun denetimine geçtiği açıklanan Deyr Ballut bölgesinden yayın yaparken başını kapattı.

CNN Türk muhabiri ÖSO'nun girdiği yerde başını kapattı!

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk’ün TSK ve ÖSO ile birlikte düzenlenen Afrin operasyonu ile ilgili bölgeden yayın yaparken başını kapatması dikkat çekti.

Operasyon kapsamında TSK ve ÖSO’nun denetimine geçen Deyr Ballut köyünden canlı yayın yapan Fulya Öztürk’ün, CNN Türk ekranlarında “Terörden temizlenen köy” başlığıyla yansıtılan haber için bölgede görev yaparken başını bağladığı görüldü.

Öztürk’ün kapanma ihtiyacı duyması, cihatçı çetelerin birleşiminden oluştuğu bilinen Özgür Suriye Ordusu’nun girdiği yerlerde şeriat hükümlerini uyguladığının göstergesi oldu.

Avukat Aslı Kazan da Suriye’nin laik bir devlet olduğunu vurguladığı paylaşımında “Gazetecilerin haber yaptığı yer, resmî olarak Suriye Devleti toprakları. Ve bu toprakları TSK koruyor. Anayasamıza göre biz de laik bir ülkeyiz. O halde TSK denetimindeki bölgede Türk kadın gazetecilere baş örtüsü takma zorunluluğunu kim getiriyor?” dedi.