Çipras: Yunanistan ve İsrail, ABD'nin Suriye'den çekilme kararından rahatsız

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ABD tarafından yapılan Suriye açıklamalarını değerlendirdi. Çipras, ABD'nin Suriye topraklarını terketme kararından, Yunanistan'ın, İsrail'in ve Kıbrıs'ın rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Çipras: Yunanistan ve İsrail, ABD'nin Suriye'den çekilme kararından rahatsız

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ABD tarafından yapılan Suriye açıklamalarını değerlendirdi. Çipras, ABD’nin Suriye topraklarını terketme kararından, Yunanistan’ın, İsrail’in ve Kıbrıs’ın rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Kıbrıs Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, İsrail’de düzenledikleri üçlü zirvenin ardından açıklamalarda bulundu.

Çipras, Suriye topraklarında varlığını sonlandırma kararını deklare eden ABD’nin tavrını “Suriye’deki durumu ele aldık. ABD’nin kısa süre önce aldığı çekilme kararından ve bölgedeki üçüncü ülkeler Türkiye ile İran’ın gelecekteki rolünden endişe duyduğumuzu gizlemeyeceğim” diyerek değerlendirdi. gazetemanifesto.com

Çipras, Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs liderlerinin, 5. kez bir araya geldikleri üçlü zirveye dair ise, sadece son gelişmeler çerçevesinde değil, genel çerçevede, güvenlik ve istihbarat değişimi alanında da işbirliğini pekiştirme konusunda anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Zirvede enerji işbirliği, EastMed doğalgaz boru hattı, güvenlik konuları, siber tehditlerle mücadele ve ileri teknoloji alanında işbirliği konuların ele alındığı belirtildi.