Çipras: Türkiye 'sonuçsuz taktiklerine' son vermeli

Çipras, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Çipras: Türkiye 'sonuçsuz taktiklerine' son vermeli

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesi ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan krizlerle ilgili konuştu. Çipras, “Türkiye provokasyonlarını sıklaştırdı, ilişkileri bozuyor” ifadelerini kullandı. Çipras, dış politikadaki sorunların çözümlenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Çipras, Türkiye’yi ‘çıkmaz sokak taktiklerini’ bırakmaya çağırdıklarını belirtirken, tutuklanan iki Yunan askerinin serbest bırakılmasının bir iyi niyet göstergesi olabileceğini söyledi.

DIŞİŞLERİ DÜN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dün, Dışişleri Bakanlığı Yunanistan’ın “2 askeri siyasi amaç için kullanıyorlar” ifadesine sert tepki göstermişti. Yapılan açıklamada, “Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan ifadelerini kınıyoruz” denilmişti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Edirne’de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan iki Yunan askeri hakkında yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerin, Yunan makamlarının, Türkiye’ye karşı seviyesi giderek düşen bir üslup kullanmaya başladığını ortaya koyduğuna dikkat çekilmişti.