Çipli kimliğin sahtesi üretildi

Sahtesi imal edilemez denilerek geçtiğimiz yıl verilmeye başlanan çipli kimlik kartlarıyla ilgili skandallar devam ediyor.

Çipli kimliğin sahtesi üretildi

AKP’nin üst düzey güvenlik içerdiği, taklit ya da tahrip edildiğinde hemen belirlenecek görsel ve elektronik güvenlik özelliklerine sahip malzemeden üretildiği iddiasıyla övündüğü yeni çipli kimlik kartının sahtelerinin yapıldığının tespit edilmesinin ardından bir tehlike daha ortaya çıktı.

Bilecik’te bir firari bir çete liderinin çipli kimlik kartı çıkarttığı öğrenildi. Sahte belgelerle başkası adına parmak izi verilip çipli kimlik çıkarıldığı ortaya çıktı.

Sabah‘ın haberine göre, 35 kişilik dolandırıcılık çetesine yapılan operasyonda, çete liderinin, Bilecik’te sahte belgelerle Hayrullah Y. adına çipli kimlik aldığı belirlendi. Habere göre, nüfus müdürlüğüne giden çete lideri, kimlik kartı çıkarmak için gerekli olan parmak izi ve avuç içi izinin daha önceden sisteme kayıtlı olmaması sebebiyle kartı çıkartabildi.

Nüfus müdürlükleri de eski kayıtlar olmadığından dolayı karşılaştırma yapamadıklarını belirterek yeni çipli kartları almayan kişileri hızlı olmaları konusunda uyardı.

Adına kendisinden önce sahte çipli kimlik alınan kişilerin kimlik başvurularında parmak izlerini verdiklerinde durumu fark edebilecekleri ifade ediliyor.