Cinsel saldırı girişiminde bulunan sanığa iyi hal indirimi!

Bolu'da okula giden genç kadına adres sorma bahanesiyle cinsel saldırı girişiminde bulunan sanığa "iyi hal indirimi" yapıldı.

Cinsel saldırı girişiminde bulunan sanığa iyi hal indirimi!

Bolu’da, okula giden E.S. (17) isimli genç kadına adres sorma bahanesiyle yaklaştıktan sonra cinsel saldırı girişiminde bulunan Murat Kas (23), 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öğle saatlerinde okuluna gitmek için parkta yürüyen E.S. isimli genç kızı durduran Murat Kas, iddiaya göre “Yakınlarda market var mı?” diye sordu. Murat Kas, daha sonra genç kadını parkın içinde bulunan bir ağacın yanına götürüp cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı.

10 yıla kadar hapis istemi

E.S., kendisine saldıran Murat Kas’ın elinden kurtulmayı başararak karakola gitti. Bölgedeki güvenlik kameralarından kimliği tespit edilerek yakalanan Murat Kas hakkında “Cinsel saldırı” suçlamasıyla 5 ila 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Murat Kas, saldırıya uğrayan E.S. katıldı.

E.S. ifadesinde, “Olay günü okula giderken, sanık kürsüsünde oturan bu sapık, önce bana ‘Gölyüzü Mahallesi ne tarafta?’ ve ‘Yakında bir market var mı?’ diye sordu. Sonra da elleriyle vücuduma dokunmaya başladı. Sonra bana cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı. İkimiz de yerde olduğumuzdan, bir anlık fırsat bulup elinden kurtuldum. Daha sonra polise gidip ailemle birlikte şikayetçi olduk. Cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Sanığa ‘iyi hal indirimi’

Mahkeme heyeti, suçu işlediği kanaatine vardığı sanığın iyi hal indirimi de uygulayarak 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.