Çinli hackerler ABD Donanması'na ait verileri çaldı

Çalınan verilerde süpersonik füze projesi planları da yer alıyor

Çinli hackerler ABD Donanması'na ait verileri çaldı

Çalınan verilerde süpersonik füze projesi planları da yer alıyor. Eski istihbarat çalışanı Çinli bir ajana çok gizli belgeleri vermekten mahkum oldu.

The Washington Post gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırarak verdiği haberine göre, Çinli hackerlar ABD Donanması’nı hackledi. Donanmanın çalıştığı üstlenici firmadan denizaltılarda kullanılmak üzere hazırlanan süpersonik füze projesi ve çok hassas güvenlik verilerini çaldı.

Amerikalı yetkililer, Washington Post’a yaptıkları açıklamada, ABD Donanması’nın Ocak ve Şubat aylarında düzenlenen hacker saldırılarıyla ilgili olarak Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile birlikte soruşturma yürüttüğü bilgisini verdi.

ABD Donanmasından Reuters’a yapılan açıklamada, ” Yürürlükteki prosedürler, gerçek ya da potansiyel yan etkileri olan bir siber saldırı meydana geldiğinde şirketlerin hükümeti bilgilendirmesini gerektiriyor. Şu anda diğer ayrıntıları tartışmak uygunsuz olacaktır” denildi.

Çin Büyükelçilik Sözcüsü Reuters’a gönderdiği e-postada ,  Çin hükümetinin siber güvenliği güçlü bir şekilde desteklediğini ve her türlü siber saldırı ile şiddetle savaştığını belirterek, Büyükelçiliğin söz konusu ihlal ile ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti.

Eski CIA çalışanı Çinli ajana bilgi vermekten mahkum edildi.

ABD Adalet Bakanlığı, eski bir CIA çalışanının, Çinli bir ajana çok gizli belge vermekten mahkum edildiğini bildirdi.

Bakanlık, Casusluk Yasası çerçevesinde suçlu bulunan 61 yaşındaki Kevin Mallory’nin cezasının 21 Eylül’de açıklanacağını ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğini de kaydetti.

Yetkililer, Mallory’nin Çinli ajan Michael Yang ile haberleşmek için kullandığı cep telefonunda dört gizli belgeye ulaşmıştı.