Çin'den ABD'ye tepki: Derhal güçlü bir karşılık vereceğiz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, ABD'nin Çin'e 100 milyar dolarlık ilave gümrük vergisi getirilmesi planına ilişkin açıklama yaptı.

Çin'den ABD'ye tepki: Derhal güçlü bir karşılık vereceğiz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, ABD’nin Çin’e 100 milyar dolarlık ilave gümrük vergisi getirilmesi planına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık sözcüsü, ABD’nin durumu yanlış değerlendirerek, son derece hatalı bir eylemde bulunduğunu söyledi.

CRI Türkçe‘nin haberine göre, ABD’nin söz konusu girişiminin eninde sonunda kendi çıkarlarına zarar vereceğini belirten Lu, Çin’in bu duruma karşı son derece hazırlıklı olduğunu ve ABD’nin ek tarife için ürün listesi açıklaması halinde, hiç tereddüt etmeden derhal güçlü bir karşılık vereceklerinin altını çizdi.

Sözcü, ABD’nin tek taraflılık adımlarıyla çok taraflılığa; korumacılık adımlarıyla da serbest ticarete savaş açtığı görüşünde olduklarını vurguladı.

Çok taraflılık ve serbest ticaretin tehdit edilmesi durumunda, ekonominin küreselleşme sürecinin baltalanacağını kaydeden Lu Kang, aynı zamanda dünya ekonomisinin toparlanmasının da ciddi engellerle karşılaşacağına dikkat çekti. Sözcü, bu kararın Çin’in çıkarlarına zarar vereceği gibi, küresel çıkarları da olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Sözcü, Çin’in bu tur önemli sorunlar karşısında kararlılıkla mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Beyaz Saray dün, Trump’ın ABD Ticaret Temsilciliği’nden (USTR) Çin’e 100 milyar dolarlık ilave gümrük vergisi getirilmesini talep ettiğini açıklamıştı.