Çin’den ABD’ye sert tepki: Canavarı hapsedelim!

Çin'den ABD'ye sert tepki gösterdi.

Çin’den ABD’ye sert tepki: Canavarı hapsedelim!

Çin Halk Cumhuriyeti, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) üyelerine yönelik olarak yaptığı çağrıda, ABD’nin getirdiği gümrük vergilere karşı çıkmaya ve ABD’nin Dünya Ticaret Örgütü’nü (WTO) “tahrip etmesine” engel olmaya çağırdı. Çin Halk Cumhuriyeti, “canavarın kafese geri tıkılması” gerektiğini ifade etti.

“Canavarı yeniden kafesine hapsetmeli”

Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Ticaret Örgütü (WTO) temsilcisi Zhang Xiangchen’in yaptığı açıklamada, ABD’nin Çin ürünlerine gümrük vergisi koyma çabalarının Dünya Ticaret Örgütü (WTO) kurallarını ihlal etmesi olduğunu belirtti. Çin temsilcisi Xiangchen, “ABD, dünyaya verdiği taahhüdü böyle kabaca ihlal ederek çok kötü bir örnek oluyor. WTO üyeleri Section 301 soruşturmalarının yeniden canlandırılmasını engellemek için birlikte hareket etmeli ve canavarı yeniden WTO kurallarının kafesine hapsetmelidir” ifadelerini kullandı.

Tek yanlılık temelde WTO ile bağdaşmaz; tıpkı su ve ateş gibi. Açık denizde bir tekne alabora olursa hiç kimse boğulmaktan kurtulamaz. Birisinin tekneyi tahrip etmesini oturup seyretmemeliyiz. WTO kuşatma altındadır ve hepimiz omuz omuza vererek onu savunmalıyız.

Ne olmuştu?

ABD, Cuma günü Çin Halk Cumhuriyeti’ni Dünya Ticaret Örgütü’ne (WTO), “patent hırsızlığı” ve lisans verme kurallarından istifade ederek yabancı teknoloji sahipleri arasında farklı muamele yapmakla suçlamıştı.