Çin'den ABD'nin suçlamalarına cevap: Mesnetsiz iddialar

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin 'siber hırsızlık' suçlamalarına tepki gösterdi.

Çin'den ABD'nin suçlamalarına cevap: Mesnetsiz iddialar

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD’nin ‘siber hırsızlık’ suçlamalarına tepki gösterdi. Bakanlık sözcüsü ABD’nin Çin tarafından teknoloji firmalarının bilgisayarlarına sızıldığı ve fikri mülkiyet kapsamındaki  ticari bilgileri izinsiz ele geçirdiği iddialarına ilişkin ”mesnetsiz iddialar” cevabını verdi.

Söz konusu iddiaların Çin için kabul edilemez olduğunu ifade eden Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng, “ABD tarafının, ikili ekonomik ve ticari ilişkilere  zarar veren sözlerini ve eylemlerini sona erdireceğini umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ABD tarafından yayımlanan raporda Çin’in siber hırsızlık  faaliyetlerinde bulunduğu ve fikri mülkiyeti ve hassas ticari bilgileri elde etmek için casusluk yaptığı ileri sürülmüştü. Gao Feng rapordaki suçlamaların ‘mesnetsiz iddialar’ olduğunu belirtti.

Arjantin’de düzenlenecek G-20  Zirvesi sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesi planlanıyor. İkili görüşmelerden sonuç alınamaması halinde, ABD’nin Çin’e yönelik gümrük tarifelerinin üçüncü paketini uygulamaya koyacağı aktarılıyor.