Çin gemileri, ABD savaş gemisine önleme yaptı

Amerikan ordusundan askeri yetkili, ABD’ye ait “USS Decatur” destroyerine Güney Çin Denizi’ndeki görevi sırasında önleme yapıldığını teyit etti.

Çin gemileri, ABD savaş gemisine önleme yaptı

İsminin açıklanmasını istemeyen Amerikan ordusundan askeri yetkili, ABD’ye ait “USS Decatur” destroyerine Güney Çin Denizi’ndeki görevi sırasında önleme yapıldığını teyit etti.

Çin savaş gemileri 15 metreye kadar yaklaştı

Yetkili açıklamasında, önleme sırasında Çin gemilerinin ABD savaş gemisine “güvenli olmayan” mesafeye kadar yaklaştığını belirtti. Amerikan medyası da Çin savaş gemilerinin ABD destroyerine 15 metreye kadar yaklaştığı iddiasında bulundu. ABD savaş gemisinin Çin, Malezya, Filipinler, Tayvan ve Vietnam arasında ihtilaflı olan Spartly Adaları’nın uluslararası hukuka göre 12 deniz mili olan kara sularına girmesi üzerine Çin savaş gemilerince önleme yapıldığı belirtiliyor. Spartly Adaları’nda, Çin’in askeri üsleri ve inşaat çalışmaları bulunuyor.

ABD Donanması tarafından, “USS Decatur” destroyerinin pazar günü bölgedeki ülkeler arasında anlaşmazlık konusu olan Spartly Adaları’nın 12 millik kara sularına girdiği açıklanmıştı.