Cihatçıların 'kimyasal kullanıldı' provokasyonuna Rusya’dan yanıt

Cihatçıların son günlerde Suriye’de Ordu’nun kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Cihatçıların 'kimyasal kullanıldı' provokasyonuna Rusya’dan yanıt

Cihatçıların son günlerde Suriye’de Ordu’nun kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, bu iddiaların Suriye’ye yönelik dışarıdan askeri müdahalenin meşrulaştırılması amacıyla ortaya atıldığı ifade edildi.

Azılı olarak yapılan açıklamada, cihatçıların iddiaları “tehlikeli provokasyon” olarak nitelendirilirken, unun gibi yalan haberlerin amacının, Suriye’deki teröristler ile uzlaşılması mümkün olmayan radikal muhalifleri korumak ve bu ülkeye dışarıdan olası güç saldırılarını meşrulaştırmak” olduğu belirtildi.

Açıklamada aynı zamanda “Rus askerlerin meşru hükümetin ricası üzerine bulunduğu Suriye’ye uydurma gerekçeler üzerinden askeri müdahalede bulunulması kesinlikle kabul edilemez” diye devam eden açıklamada, “Böyle bir şey, çok ağır sonuçlara sebep olabilir” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu iddiaların ABD’nin “işine yarayacak türden” olduğunun altı çizilen açıklamada, bu provokasyonun sebebini İslam Ordusu’nun (Ceyşul İslam) Duma’dan çıkartılmasını engellemek olduğu belirtildi.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/08/suriyede-yine-kimyasal-silah-provokasyonu/