Cihatçılardan NATO silahları çıktı !

Independent'ın Orta Doğu uzmanı yazarı Robert Fisk, "Batı'nın silahlarını kime sattığını açıklama zamanı geldi" ifadesini kullanarak, Suriye'nin Halep kentinin doğusunda uzun süre silahlı örgütlerin elinde bulunan bir bodrum katında bulduğu NATO silahları ve füzelerine ait boş kovanlara dair araştırmasını yazdı.

Cihatçılardan NATO silahları çıktı !

Independent’ın Orta Doğu uzmanı yazarı Robert Fisk, “Batı’nın silahlarını kime sattığını açıklama zamanı geldi” ifadesini kullanarak, Suriye’nin Halep kentinin doğusunda uzun süre silahlı örgütlerin elinde bulunan bir bodrum katında bulduğu NATO silahları ve füzelerine ait boş kovanlara dair araştırmasını yazdı.

Batı’nın silahlarını kime sattığını açıklama zamanı geldi

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Fisk, “Suriye’deki füze kovanlarının izini ilk satıcısına kadar sürdüm, artık Batı’nın silahlarını kime sattığını açıklama zamanı geldi” başlıklı yazısında yaptığı araştırmanın detaylarına yer verdi:

“Sevgili okurlar, şu numarayı not edin: MFG BGM-71E-1B. Ve bunu da: STOCK NO 1410-01-300-0254. Ve son olarak şu kodu da: DAA A01 C-0292.

“Bu numaraları, geçen yıl Halep’in doğusunda bombardımanla dümdüz edilen İslamcıların elindeki bir üste bulduğum boş kovanların üzerinde buldum.

“En tepede de 1930’lu yıllarda namı pek de iyi olmayan Howard Hughes tarafından California’da kurulan ve 1997’de geçen yıl 23,35 milyar dolar kâr eden ABD savunma şirketi Raytheon’a satılan ‘Hughes Aircraft Co’ yazıyordu.