Cihatçılar kimyasal provokasyona hazırlanıyor: Klor dolu iki konteyner

Korgeneral Savçenko, "Rus Ateşkes Merkezi'ne gelen bilgiye göre, İdlib gerilimi azaltma bölgesinde, Ahrar-uş Şam ve Ceyş el-İzza gruplarından militanlar kimyasal maddeleri kullanacakları yeni bir provokasyon hazırlığını yapıyor" diye açıkladı. Hama şehrinin 20 kilometre batısındaki Kalat el-Mudik köyüne klor dolu iki konteynerin getirildiğini belirten Savçenko, "Militanlar, Suriye hükümet güçlerinin sivillere karşı kimyasal silah kullandığı mizanseni için kimyasal maddeden yararlanmayı planlıyor" açıklamasını yaptı.

Cihatçılar kimyasal provokasyona hazırlanıyor: Klor dolu iki konteyner

Rusya’nın Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi Başkanı Korgeneral Vladimir Savçenko, Suriye’de Hama şehri yakınlarındaki bir köye klor dolu iki konteynerin ulaştırıldığını açıkladı ve militanların yeni bir provokasyon hazırlığı yaptığını söyledi.

Korgeneral Savçenko, “Rus Ateşkes Merkezi’ne gelen bilgiye göre, İdlib gerilimi azaltma bölgesinde, Ahrar-uş Şam ve Ceyş el-İzza gruplarından militanlar kimyasal maddeleri kullanacakları yeni bir provokasyon hazırlığını yapıyor” diye açıkladı. Hama şehrinin 20 kilometre batısındaki Kalat el-Mudik köyüne klor dolu iki konteynerin getirildiğini belirten Savçenko, “Militanlar, Suriye hükümet güçlerinin sivillere karşı kimyasal silah kullandığı mizanseni için kimyasal maddeden yararlanmayı planlıyor” açıklamasını yaptı.

Sputnik‘in haberine göre, ayrıca İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki militanların yeniden ateşkesi bozduğunu dile getiren Savçenko, Hama’nın Tel-Marak yerleşimine yönelik açılan ateş sonucu Suriye ordusundan 3 askerin hayatını kaybettiği, 4 askerin de yaralandığını aktardı.