Cihatçılar Doğu Guta'da sivillerin çıkışını engellemeye devam ediyor

Doğu Guta’da bulunan cihatçıların bugünde Doğu Guta’daki sivil vatandaşların insani moladan faydalanmaları ve insani koridordan çıkmalarını engelledi.

Cihatçılar Doğu Guta'da sivillerin çıkışını engellemeye devam ediyor

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki Doğu Guta’da Suriye ordusu yaptığı operasyonlarla büyük ilerleme kaydederken, bölgede bulunan cihatçı teröristler sivilleri canlı kalkan olarak tutmaya devam ediyor. Doğu Guta’da bulunan cihatçıların bugünde Doğu Guta’daki sivil vatandaşların insani moladan faydalanmaları ve insani koridordan çıkmalarını engelledi.

Suriye devlet ajansı SANA’nın aktardığı habere göre, Doğu Guta’dan çıkacak vatandaşlara tıbbi yardım sunacak ambulans araçları ve ardından da onları gerekli hizmet koşullarıyla donatılan Dmayr Geçizi İkamet Merkezine aktaracak otobüsler yedinci günde Vafidin Bölgesinde insani koridorun ucunda bekletilmeye devam ediliyor.

Bölgedeki ajans muhabiri, cihatçıların sivilleri silah zoruyla engellemeleri ve insani koridoru roket ve füzelerle hedef almaları nedeniyle şu ana dek hiçbir vatandaşın çıkmadığını aktardı.