Çiftlik Bank mağdurları tesisleri kamyonlarla bastı

Çiftlik Bank'ın alacaklıları, Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan tesisleri kamyonlarla bastı.

Çiftlik Bank mağdurları tesisleri kamyonlarla bastı

Çiftlik Bank’ın alacaklıları, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan tesisleri kamyonlarla bastı. Alacaklılar, dolandırıldıklarını söyleyerek, tesiste bulunan hayvanları kamyonlara yüklemek istedi.

Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu, yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan alan Çiftlik Bank, bir süredir üyelere ödeme yapmıyordu. Aylardır gündemde olan ve hakkında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank’a yatırım amaçlı hayvan satan İnegöllü 200’e yakın çiftçi, Çiftlik Bank’ın Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Sunpurpaşa Mahallesi’ndeki tesislerini kamyonlarla basarak hayvanlarını geri almak istedi.

ÖZEL HAREKAT TEDBİR ALDI

Kalabalığın giderek artması üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi takviye olarak tesise gönderildi. Tesisin çevresinde önlem alan JÖH kalabalığı buradan uzaklaştırmaya çalıştı. Zaman zaman arbede yaşanırken, jandarma ve İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç’un ise şirket içi gerçekleştirilen toplantıda Mehmet Aydın’a ulaşamadığını ve kandırıldığını söyleyerek, herkesin başının çaresine bakması gerektiğini belirttiği öne sürüldü.