Çiflik Bank'ın 'tosun'u benzetmesine suç duyurusu

İzmir'de yaşayan 17 yaşındaki Tamer Kurtuldu Çiftlik Bank soygunu ile bilenen 'Tosun' lakaplı "Mehmet Aydın'ın küçüklüğü" olarak kendisine ait fotoğrafın sosyal medyada kullanılmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Çiflik Bank'ın 'tosun'u benzetmesine suç duyurusu

İzmir’de yaşayan 17 yaşındaki Tamer Kurtuldu Çiftlik Bank soygunu ile bilenen ‘Tosun’ lakaplı “Mehmet Aydın’ın küçüklüğü” olarak kendisine ait fotoğrafın sosyal medyada kullanılmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

İzmir’de yaşayan lise öğrencisi Tamer Kurtuldu’nun 3 ay önce çektirdiği fotoğraf Mehmet Aydın’a ait olduğu öne sürülerek sosyal medyada yaygınlaştı. Kuran okurken çekilen fotoğrafı “Tosunun küçüklüğü” olarak sosyal medyada capslere ve paylaşımlara konu oldu.

Fotoğrafının her yerde binlerce kişiyi dolandırmaktan aranan Mehmet Aydın olarak lanse edilmesi üzerine neye uğradığını şaşıran Kurtuldu çareyi suç duyurusu yapmakta buldu. Kurtuldu paylaşımlara ilişkin Torbalı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yaşadığı olayı yüzünden hem kendisinin hem de ailesinin çok üzgün olduğunu dile getiren Tamer Kurtuldu, “Birkaç gün önce benim fotoğrafımı alıp sosyal medya üzerinden Çiftlik Bankdolandırıcısı Mehmet Aydın’ın küçüklüğüymüş gibi paylaşmaları beni çok üzdü. Bu sitelerin hepsini savcılığa verdim, şikayetçi oldum. Sosyal medya sitelerindeki yapılan yorumlarda da baya bir küfürler ve hakaretler yağmış. Okulda da arkadaşlarım şakalaşıyorlar, olsun şakalaşsınlar. İnşallah bunu yapanlar cezalarını çekerler” dedi.