CHP'nin 'umudu' Akşener

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sağın emektar ismi Meral Akşener ile görüşmenin Türkiye için 'umut' olacağınısöyledi.

CHP'nin 'umudu' Akşener

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İP Genel Başkanı Meral Akşener’in görüştüğü iddialarına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’in, “Türkiye’nin çok önemli iki siyasi lideri’ olduğunu, bir araya gelmelerinin de normal karşılanması gerektiğini vurgulayan Özgür Özel, “Böyle görüşme olsa sizden gizli olmaz.” dedi.

Özel, “Böyle bir görüşmenin, Türkiye’de güven artırıcı, insanlara umut verici görüşme olacağı da son derece açıktır” ifadeleriyle de partisinin 2019 seçimleri öncesi ittifak arayışlarının nereye kayacağı ile ilgili sinyal verdi.

“BENZERLİĞİMİZ PARLAMENTER SİSTEM”

CHP’nin; AKP ile MHP’nin kendileri için çizdikleri çerçevenin içine çağırıp “Siz de birileriyle birlikte girin” denilecek bir parti olmadığını vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendine ait planı olmayan, başkalarının planının parçası olur. Kanun teklifinde genel gerekçe, maddeler, madde ve gerekçeleri var. AKP, şimdi dilek ve öneriler kısmında. ‘Biz MHP ile ittifak yaptık, CHP de HDP ile ittifak yapsın’… Biz HDP ile birbirine benzeyen, benzer dünya görüşlerine sahip olsak zaten tek parti oluruz. Bizim, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile birbirinden çok farklı görüşlerimiz var. O yüzden farklı partileriz. Benzer taraflarımız varsa o katların en küçüğü demokrasi, parlamenter sistemdir. Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak, ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında davranan herkestir. 16 Nisan’da vatandaş burada buluştu, yine buluşur. İttifakımız bir partiyle değil halkın, milletin kendisiyle, cumhuriyetin değerleriyle bağdaşan herkesle olacaktır.”