CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını tarif etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin göstereceği Cumhurbaşkanı adayı "Bizim dışımızdaki seçmen kitlesinin de kabul edeceği türden bir aday olması lazım" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını tarif etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, 2019 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin izleyeceği strateji hakkında konuştu. “Cumhurbaşkanlığı seçimine daha epey zaman var.” diyen CHP lideri, “Çıkaracağımız adayın, bizim dışımızdaki seçmen kitlesinin de kabul edeceği türden bir aday olması lazım.” diyerek sağa yakın bir aday arayışında olduklarını tekrar etti.

“Kafamızda birden fazla isim var” diyen Kılıçdaroğlu, kulislerde konuşulan Abdullah Gül için “Abdullah Bey’in cumhurbaşkanlığı tarafsızdı.” demeyi yine ihmal etmezken, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le ilgili olarak da “Son derece başarılı. Fakat bugüne kadar her iki isimle de böyle bir konuyu konuşmadık” ifadelerini kullandı.

“GÜNCELLEME OLMAZ”

“İslamiyette güncelleme tartışmaları ve CHP’nin dine bakışına” ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Müslümanlık’ta güncelleme olmaz. Kur’anımız var, temel ilkeler ordadır, bitti. Mezhepler sonradan çıkmıştır zaten. Ama ana dayanağımız Kur’an-ı Kerim’dir. Dolayısıyla ona bakacağız, orada ne yazıyorsa inanacağız ve ona göre yolumuza devam edeceğiz. ‘Yalan söylemeyin. Hırsızlık, yolsuzluk yapmayın’ diyor. Daha ne desin. 21’nci yüzyılda siyasetçinin buna uyması lazım” ifadelerini kullandı.

DOĞAN’IN SATIŞI

Kılıçdaroğlu, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışı için ise “Medya tek sesli. Şimdi aldılar bütün medyayı bir kişiye veriyorlar. Sen istediğin gibi yap. E ne olacak? Talimat saraydan gelecek” yorumunda bulundu.