CHP'li Yılmaz: Türkiye artık Esad ve ordusu ile karşılaşacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Suriye ordusunun Afrin' gireceğine dair değerlendirmesinde, "Türkiye artık Afrin'de Esad ve ordusu ile karşılaşacaktır" dedi.

CHP'li Yılmaz: Türkiye artık Esad ve ordusu ile karşılaşacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin dış politikası konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin ABD ile ilişkilerinin son dönemde sürdürülemez bir noktaya gerilediğini belirten Öztürk Yılmaz, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un ziyaretinden sonra da iki ülke arasında güven bunalımının aşılmadığını kaydetti.

Yılmaz, bugün Suriye ordusunun Afrin kent merkezine gireceğine ilişkin yapılan duyuruya ilişkin de, ”Nasıl, Menbiç’te PKK’lılar sıkıştığında ABD, Rusya’yı devreye soktu ve Suriye ordusunu Menbiç’te PKK’nın arasına soktuysa, benzer şeyi PKK, YPG Afrin’de sıkıştığı zaman Esad’ın ordusunu bir şekilde sokup o bölgeye Esad’ın bayrağını dikmek suretiyle, burayı himaye edebilecek bir noktaya götürebileceğini söylemiştim. Bir taraftan Menbiç’ten ve Fırat’ın doğusundan PKK, YPG ve PYD unsurlarının, Esad’ın alanından geçip Afrin’e gittiğini biliyoruz, diğer taraftan da Esad’ın ordusunun Afrin kent merkezine girmesini ve buradaki PYD ve YPG unsurlarının kentten ayrılmasını ve kentin kontrolünü bunlara bırakmasını öngören bir plan üzerinde çalışıldığını biliyoruz. Böyle olması durumunda Türkiye artık Afrin’de şeklen de olsa Esad ve ordusu ile karşılaşacaktır.” ifadelerini kullandı.