CHP'li Özgür Özel'den 'telefonların dinlenmesi' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin 'telefonumuz dinleniyor' iddiasıyla ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu

CHP'li Özgür Özel'den 'telefonların dinlenmesi' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin ‘telefonumuz dinleniyor’ iddiasıyla ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Özel, telefon görüşmeleri sırasında, kendi sesleri ve başkalarının sesinin hızlı bant şeklinde geriye sarılması şeklinde sesler duyduklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TELEFONLARIN DİNLENMESİ İDDİASI

Özel, Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin de dile getirdiği telefonların dinlenmesi iddiasıyla ilgili olarak, “Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. İlgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından şahsıma da arkadaşlarımıza da sayın savcı tarafından randevu talep edildi. Bu bir iddia değil, ortada olan realitenin belirtilmesi. Yıllardır dinleniyor. Adalet Yürüyüşü sırasında casus bir virüsün telefonumuza yüklendiği iddiamız vardı. İddiamızın ciddiliği ortadaki, Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma kapsamında randevu talep edildi. Her birimiz telefonumuzu açtığımızda hızlı bir geri sarma sesi duymamızdan, bir yanıltma sözümüzün yandaş bir köşe yazarının yazısında duymak kadar bir çok şey var. Soylu’nun bu kaçıncı ‘namerttir’ sözüdür kim bilir. Soylu ve Albayrak’ın birbirlerini dinlettikleri, mesajlarını takip ettikleri konusu bir T.C’nin başına gelmiş bir dramdır. Ne damadını, ne damadının kanlı bıçaklı olduğunu bakan göstermedi. Bu da devletin içindeki bakanların hesaplaşmasının bir bedelidir diye düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU’DAN YANIT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, CHP cephesinden yöneltilen bu iddialara, ‘Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’nin telefonlarımız dinleniyor sözü bir tiyatral gösteridir. Başka hiçbir şey değil. Bir tanesi ile ilgili böyle bir şey olsun halkın içine çıkan namerttir’ sözleriyle yanıt vermişti.