CHP'li muhaliflerden yeni 'toplantı' açıklaması

CHP’li muhalif delegelerden bir açıklama daha geldi.

CHP'li muhaliflerden yeni 'toplantı' açıklaması

CHP’li Muharrem İnce, parti yönetimine muhalif delegelerle Ankara’da bir otelde bir araya gelmişti. Partilerini kurultaya götürüp götürmeme konusunda karar birliğine varmak için toplanan muhalif delegelerden bir açıklama daha geldi.

CHP’de kurultay çağrıcıları adına konuşan sözcü Gaye Usluer imza veren 630 delegenin verdikleri imzaların arkasında olduklarını ifade etti.

Ankara’da yapılan toplantıya ilişkin gazetecilere konuşan Usluer “630 delegemiz imzalarının arkasındalar. Bu toplantının ana noktası, delegelerimiz 630 imzanın yerine getirilmesini istemeleri” dedi.

Usluer, sürecin bundan sonrasına dair ise “Peki bundan sonra ne olacak? Farklı seçenekler tartışılmakla birlikte ana taleplerimiz 630 imza talebinin yerine getirilmesi, olağanüstü seçimli kurultayın yapılması. Bunun dışında farklı seçeneklerimiz var, içeride tartışılıyor. Seçenekler üzerinde belki de oylama yapmak durumunda kalacağız. Bir deklarasyon hazırlayacağız ve hafta içinde kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

İnce, bugün yaptığı açıklamada “Değişim talebini görmezden gelmemek lazım. Arkadaşlarımız bugün bir toplantı düzenlemişler, beni de davet ettiler. Ben 30 yıl sonra ilk kez delege değilim. Davet ettiler, görüşlerimi anlatacağım” demişti.