CHP'li muhaliflerden 'imzacı delegelerin üyelikleri düşürüldü' iddiası

CHP'li muhaliflerden 'imzacı delegelerin üyelikleri düşürüldü' iddiası

CHP'li muhaliflerden 'imzacı delegelerin üyelikleri düşürüldü' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in CHP Genel Merkezi’ne iletilen delege imzalarına ilişkin yaptığı “olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı” açıklamasının ardından CHP’li muhalifler adına ‘CHP Çağrı Heyeti’ imzasıyla bir cevap geldi.

CHP’de olağanüstü kurultay yanlısı muhaliflerin “CHP Genel Başkan Yardımıcı Muharrem Erkek’e cevabımızdır” şeklinde yaptıkları açıklamayı Gaye Usluer sosyal medya hesabından paylaştı.

Yapılan açıklamada ‘630 adet belge 2 adet klasör içinde tasnif edilip teslim edilmiştir denilirken’, bu imzaların 622’sinin Ankara 47. Noterliği’nce kayıt aldığına alındığı belirtildi. CHP tüzüğünün 48. maddesine atıfla, ‘delege beyanı için Noter onayı’ yeterlidir iddiasına yer verilen açıklamada, imza veren 5 Kurultay delegesinin üyeliğinin Muharrem Erkek tarafından düşürüldüğü de iddia edildi.

Delegelerin imzalarını geri çekmeleri yönünde baskı yapıldığı iddialarına dair ise ‘noter tasdikli imzaların geri çekilmesi hukuken geçerli değildir’ denilen açıklamada bir kez daha olağanüstü kongre çağrısı yapılarak “bu andan itibaren yapılacak ilk iş, spekülatif açıklamalardan vaz geçmek, olağanüstü kurultay tarihini açıklamak olacaktır.” denildi.

İşte “Çağrı Heyeti” imzası ile yapılan açıklamanın tam metni: