CHP'li Haluk Pekşen'den 'adaylık' iddiasına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağı iddia edilen eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Göreve hazırım" mesajı verdi.

CHP'li Haluk Pekşen'den 'adaylık' iddiasına ilişkin açıklama

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’ye yakın isimler partiyi olağanüstü kurultaya götürmek için imza toplamaya başlarken, bir başkan adayı olarak eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in ortaya çıkacağı iddia edildi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet‘e konuşan Pekşen, “Türkiye’nin He-Man’lere değil Voltran’lara ihtiyacı var. Bunun hangi parçası olmam isteniyorsa üzerime düşeni yaparım” dedi.

Pekşen’in açıklaması şöyle:

Pekşen, “CHP’de genel başkanlığa aday olunmaz. CHP’de asıl gereken tüzük reformu. Türkiye her alanda bir reform sürecine girmeli. CHP’de bir kadro hareketi oluşmadığı sürece başarıyı çok mümkün görmüyorum. Eğer 21. yüzyılda söz söyleyecek bir kadro hareketi oluşursa ve bana ne görev verirlerse üzerime düşeni yapmaya hazırım. Ecevit efsanesini yaratan asıl gerçek kadro hareketiydi. Türkiye’nin He-Man’lere değil Voltran’lara ihtiyacı var. Bunun hangi parçası olmam isteniyorsa üzerime düşeni yaparım” dedi.