CHP'li Dursun Çiçek hakkında o sözleri sonrası suç duyurusu

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek hakkında "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var" demesi üzerine suç duyurusunda bulunuldu.

CHP'li Dursun Çiçek hakkında o sözleri sonrası suç duyurusu

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek hakkında, bir TV kanalında katıldığı programda söylediği “Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var” sözleri üzerine suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir’de faaliyet gösteren ‘Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği’ (TAYDER) isimli derneğin yaptığı suç duyurusunda Çiçek’in ‘Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu işlediği ileri sürüldü.

Savcılığa verilen dilekçede, bir televizyon kanalına konuk olan Dursun Çiçek’in kendisine sorulan bir soruyu cevaplandırırken “İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen hakim, savcı ve başsavcıların olduğunu” söyleyerek devamında “Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz. Başsavcılar var bunu diyen” şeklindeki beyanlarda bulunduğu, bunun suç teşkil ettiği belirtildi.

‘SAVCI VE BAŞSAVCILARIN DA TESPİT EDİLEREK GEREĞİ YAPILMALI’

TAYDER Başkanı Muhammed Gömük, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çiçek’in devamlı surette FETÖ’nün lehine olacak şekilde örgütün amaçları doğrultusunda konuştuğunu” iddia etti.
Gömük, “Çiçek’in çıktığı televizyon kanalında yaptığı konuşmasından anlaşılan hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek amacıyla FETÖ ile irtibatlı yargı mensubu bir takım kişiler ile irtibata geçtiği, bu meyanda görüşmeler yaptığı, örgüt ile iş birliğine yöneldiğidir. Konuşmada geçen ve tutuklu olduğu söylenerek serzenişte bulunulan yargı mensupları FETÖ militanlarıdır. Çiçek’in sözlerinden daha öncede darbe teşebbüslerinde bulunan bu örgütün yeni bir hazırlık içinde olduğu anlaşılıyor. Her ne kadar Çiçek’in bahsedilen kişilerle yaptığı görüşmeler icraate dökülmemiş olsa da anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamına olup cezalandırılması gerekmektedir. Çiçek ile birlikte bahsetmiş olduğu yargı içerisinde konuşlanmış bahsi geçen savcı ve başsavcıların da tespit edilerek gereği yapılmalıdır” diye konuştu.

Çiçek’in sözleri üzerine AKP’li yazar Nagehan Alçı da, Adalet Bakanlığı ile Hakim ve Savcılar Kurulu’nun “MİT ve Emniyet destekli soruşturma başlatmaya çağırmıştı.