CHP'li Dursun Çiçek: Başsavcılar 'AKP'yi iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz' diyor

CHP eski milletvekili ve eski asker Dursun Çiçek, adliyelerde ismini vermediği başsavcıların, "AKP'yi iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz" diye konuştuklarını öne sürdü.

CHP'li Dursun Çiçek: Başsavcılar 'AKP'yi iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz' diyor

CHP eski milletvekili ve eski asker Dursun Çiçek, adliyelerde ismini vermediği başsavcıların, “AKP’yi iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz” diye konuştuklarını öne sürdü.

KRT Televizyonu’da Çağlar Cilara‘nın konuğu olan Dursun Çiçek, AKP’nin ortağı Cemaat’le ilişkileri nedeniyle AKP’lilerin neden yargılanmadığı şeklindeki soru üzerine ilginç iddialarda bulundu.

İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen başsavcılardan bahseden Çiçek, “Hakim ve savcılarla, başsavcılarla görüşüyoruz onlardan bu yargılamaların bu soruşturmaların niye sonuçlanmadığını soruyoruz onlar da diyor ki, Türk yargısının durumunu biliyorsunuz, hakim ve savcıların üçte biri sanık oldu, görevinden atıldı dolayısıyla bizim iktidarı yargılayacak gücümüz yok iktidarı düşürmek muhalefete düşer sizin göreviniz, siyasetçilerin görevi. ‘Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz’. Başsavcılar var bunu diyen.” diye konuştu.