CHP'li Atıcı, AKP'nin TTB operasyonundaki niyetini açıkladı

CHP'li Aytuğ Atıcı, AKP'nin TTB yöneticilerini hedef almasından sonra başlayan operasyonla ilgili önemli bir iddiada bulundu.

CHP'li Atıcı, AKP'nin TTB operasyonundaki niyetini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve tıp doktoru Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TTB Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasında asıl amacın birliğin iki ay sonra yapılması planlanan seçimlerine müdahale olduğunu öne sürdü.

“Türk Tabipleri Birliği görevini yapmıştır. Bu birliğin asli görevi, anayasal görevi, halk sağlığını korumaktır. Savaşlar, operasyonlar halk sağlığını kötü yönde etkiler. Bu halk sağlığını koruma görevini TTB yerine getirmektedir.” ifadelerini kullanan Atıcı, “Ne oldu da iktidar bundan rahatsız oldu?” diye sordu.

Atıcı operasyonla ilgili iddiasını şu sözlerle açıkladı:

“Ben bildiriyi okudum, bildiride bunların dışında hiçbir şey yok. AKP, Türk Tabipleri Birliği ile düşmanca ilişki geliştiriyor. İki ay sonra bütün Türkiye’de Tabip Odası seçimi var. Hükümet böyle bir operasyonla bütün illerde yapılacak olan seçimlere müdahale etmek istiyor. Tabip Odalarını seçimle ele geçiremediği için böyle bir manevrayla ele geçirmek istiyor.”