CHP'li Altay'dan HDP yanıtı: Vah Türkiye'm vah

CHP'li Engin Altay, haftasonu yapılan HDP Kongresi'ne katılmalarına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

CHP'li Altay'dan HDP yanıtı: Vah Türkiye'm vah

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanvekili Engin Altay, haftasonu yapılan HDP Kongresi’ne katılmalarına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Altay, “Eğer HDP bir terör örgütüyse hükümet nasıl kongreye izin verdi?TBMM’nin kırmızı plakasıyla gezen TBMM Başkanvekilinin genel başkan seçildiği kongreye gittim.” dedi. “Her Kürt terörist mantığı, Türkiye’ye Bahçeli tarafından oturtulmak isteniyorsa vah Türkiye’m vah.” diyen Altay, Ankara’nın göbeğinde, yasal, Meclis’te grubu olan bir siyasi partinin kongresine gittiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Eğer HDP bir terör örgütüyse hükümet nasıl kongreye izin verdi? Ben Kandil, Oslo, İmralı’ya gitmedim. TBMM’nin kırmızı plakasıyla gezen TBMM Başkanvekilinin genel başkan seçildiği kongreye gittim. Her Kürt terörist mantığı, Türkiye’ye Bahçeli tarafından oturtulmak isteniyorsa vah Türkiye’m vah. HDP’ye oy veren 6 milyon seçmeni terörist ilan eden kafa demokrasiyle uyuşmaz. HDP terör örgütüyse devlet niye görevini yapmıyor? Bizim oraya gitmemizi sorgulamayın da ‘Sayın Öcalan aldığı kellelerin bedelini ödüyor’ diyen kafayı sorgulayın. İmralı’ya, Kandil’e gidip terör örgütleriyle pazarlık yapanları, Oslo’da onlarla masaya oturup Türkiye’ye yeni düzen vermeyi konuşanları sorgulasın bu millet. Milliyetçi olunacaksa Atatürk milliyetçiliği var. Mustafa Kemal’in askeriyiz ama Mustafa Kemal’in askerlerinin bir çoğu da Çanakkale’de Kürt’tü.”