CHP'li 20 eski vekil ön seçim talebiyle bildiri yayınladı

CHP'li 20 eski milletvekili Ankara’da yaptıkları toplantının ardından ön seçim ve güvenoyu kurultayına ççağrı yaparak bir bildiri yayımladı.

CHP'li 20 eski vekil ön seçim talebiyle bildiri yayınladı

CHP’li 20 eski milletvekili Ankara’da yaptıkları toplantının ardından bir bildiri yayımladı. Eski milletvekileri, “Güvenoyu alınmaz ve ön seçim yapılmaz ise yerel seçimlerdeki sonuçların tüm sorumluluğu parti yönetimindedir” dedi.

Kendi parti tabanının güvenini kaybetmiş bir CHP Genel başkanına ve önceki dönem ve bu dönem MYK üyelerinin insiyatifine bırakılamaz denilen bildiride şöyle denildi;

“Yerel seçimlerde aday belirleme yetkisi , kendi parti tabanının güvenini kaybetmiş bir CHP Genel başkanına ve önceki dönem ve bu dönem MYK üyelerinin insiyatifine bırakılamaz. Adaylar mevcut yönetimce belirlendiği takdirde yerel seçimlerin yeni bir hayal kırıklığına yol açması ve seçmenin protestosuna veya boykotuna maruz kalması kuvvetle muhtemeldir. Özellikle CHP’ye oy veren seçmen ve partililer sandığa gitmek istemediklerini ve oy vermeyeceklerini dillendirmekten kaçınmamaktadır.”

Güvenoyu Kurultayına çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla 24 haziran seçim sonuçlarını değerlendirmek, seçmenin ve parti tabanının güvenini için “Güvenoyu Kurultayı” toplanması istenen açıklama şöyle devam etti; “Partinin, umudu ve inancı kırılmış seçmenle bağını tekrar kurabilmesi için yerel seçimlerde partinin adayları hem belediye başkanı hem belediye meclis üyesi hem de il genel meclisi üyesi adayları kayıtsız ve şartsız olarak hakim huzurunda parti üyeleriyle yapılacak ön seçimle belirlenmelidir. Adayların halkla bütünleşmesi, halkın desteğini alabilmesi ve toplumda adayların ve partinin heyecan yaratabilmesinin tek ve mutlak koşulu ön seçimdir. Ön seçimden çeşitli gerekçelerle kaçmak, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır. Güvenoyu alınmaz ve ön seçim yapılmaz ise yerel seçimlerdeki sonuçların tüm sorumluluğu parti yönetimindedir.”

20 eski vekilden imza

“Tarihsel uyarı olarak nitelendirilen açıklamaya Eski Milletvekilleri, Metin Lütfi Baydar, Bülent Bektaşoğlu, Tur Yıldız Biçer, M. Hüsnü Bozkurt, Mevlüt Dudu, Namık Havutça, Niyazi Nefi Kara, Emre Köprülü, Mazlum Nurlu, Bülent Öz, Ali Özcan, İbrahim Özdiş, Fikri Sağlar, Şerafettin Turpçu, Mehmet Tüm, Elif Doğan Türkmen, Akın Üstündağ, Gaye Usluer, Muhammed Rıza Yalçınkaya ve Necati Yılmaz imza attı.