CHP'den 'yerli ve milli duruş' çağrısı: İktidarla muhalefet birleşmeliyiz

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ekonomik krize karşı "iktidar ve muhalefet birleşmeli" çağrısı yapıp, yerli ürünlerin teşviki için önerisini açıkladı.

CHP'den 'yerli ve milli duruş' çağrısı: İktidarla muhalefet birleşmeliyiz

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Yerli ve milli ürünlerimizin kolaylıkla tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin yapılmasını, yerli ve milli ürünlerimizin etiketlerine kalp şeklinde Türk bayraklarının konulmasını öneriyoruz” dedi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Kaya, Türkiye’nin ağır ekonomik koşullarla karşı karşıya olduğunu söylerken yaşanan ekonomik krizin aşılması için AKP’nin söylemine sarılıp “yerli ve milli” duruş çağrısı yaptı. CHP’li vekil, “Bu tür dönemlerde iktidarıyla, muhalefetiyle hepimiz bir araya gelmeli ve ulusun çıkarları etrafında birleşmeliyiz” diye konuştu.

“Yerli ürün” alınmasının teşvik edilmesine yönelik önerisini açıklayan Kaya, bu ürünleri satın almak isteyenlerin barkod kodlarının küçük yazılması ve okunaklı olmaması nedeniyle yanlışlıkla ithal ürünleri aldıklarını belirtip, yerli ürünlere “kalp” şeklinde bayraklar konulmasını istedi.

Kaya, “Yerli ve milli ürünlerimizin kolaylıkla tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin yapılmasını, yerli ve milli ürünlerimizin etiketlerine kalp şeklinde Türk bayraklarının konulmasını öneriyoruz. Böylece yerli ve milli ürünlerimiz tüketiciler tarafından kolayca görülecek, tanınacak ve bu ürünlerin satın alınması teşvik edilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.