CHP'den yeni 'Adalet Yürüyüşü' planı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu’nun tutukluluğunun sürmesi nedeniyle 'Adalet Yürüyüşü' benzeri bir eylem kararı alabileceği söyleniyor.

CHP'den yeni 'Adalet Yürüyüşü' planı

Olağanüstü kurultay tartışmalarının sürdüğü ve imzaların toplandığı CHP’de parti yönetiminin de ‘Adalet Yürüyüşü’ benzeri bir eylemi gündemine aldığı belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre CHP , Adalet Yürüyüşü’nü yaptığı Enis Berberoğlu’nun tutukluluğu nedeniyle bir kez daha büyük eylem yapıp yapmama kararının eşiğine geldi.

Habere göre olası bir eylem kararı, “Tek aday rejimine direniş” ve Berberoğlu’nun tutukluluğunun sürmesini protesto olmak üzere iki gerekçeye dayanacak.

Yine habere göre parti yönetiminden büyük bir eylemin ne olabileceği, zamanlaması ve adı konusunda bilgi verilmezken, parti yöneticileri, bu konudaki sorulara Moğollar grubunun, “Bir şey yapmalı” şarkısıyla yanıt verdi.  Partide beklentinin yükseldiği eylemin yapılıp yapılmaması ve bunun şekli ile sonuçları, bugünkü MYK toplantısında gündeme alınarak değerlendirilecek.