CHP'den tuhaf açıklama: Seçimi hangi adayla alacaksak aday odur

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, partisinin yerel seçimlerde izleyeceği stratejiyi açıklarken "Kimle alacaksak aday odur" dedi.

CHP'den tuhaf açıklama: Seçimi hangi adayla alacaksak aday odur
CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, partisinin yerel seçimlerde izleyeceği stratejiyi açıklarken ilginç bir ifade kullandı. Gelecek hafta yapılacak PM toplantısında, seçim için ‘ilkeler’in belirleneceğini belirten Akif Hamzaçebi, daha sonra da “İstanbul olsun Ankara olsun iddialı olduğumuz illerde seçimi hangi adayla alacaksak aday odur” ifadelerini kullandı. Hamzaçebi’nin sözleriyle CHP’nin ‘ilkeler’inin oy devşirmek adına her türlü söyleme başvurulacak bir seçim stratejisi izleyeceğinin sinyali verilmiş oldu.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, CHP’nin yerel seçimlerle ilgili stratejisini belirlemek için bu Cuma günü Merkez Yönetim Kurulu’nun toplanacağını söyledi. Hamzaçebi sözlerine şöyle devam etti:

“Sonrasında önümüzde ki hafta içerisinde bir parti meclis toplantısı gerçekleştireceğiz. Burada ilkeler belirlenecek. CHP’nin hangi yolu izleyeceği tartılaşacak ve onlar ortaya çıkacaktır. İstanbul olsun Ankara olsun iddialı olduğumuz illerde seçimi hangi adayla alacaksak aday odur. Görüşüm gayet net. Hangi adayla alacaksak adayımız odur. Bu konuda parti olarak bir iddia ortaya koyuyoruz. Kimse bizi genel seçim sonuçlarıyla meşgul ederek bizim zaman kaybedeceğimizi düşünmesin. O geride kaldı, onun değerlendirmesini yaptık. Şimdi önümüzde yerel seçim var. Yerel seçime CHP çok güçlü bir şekilde hazırlanacaktır. Adaylar tabanda birleşmeyi sağlayacak olan adaylar olacaktır. Adayların isimleri zamanı geldiğinde partimiz tarafından açıklanacak”