CHP'den 'Meclis' açıklaması: Zaten işlevi kalmadı, bırakın muhalefet konuşsun

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'nin etkisi ve yetkisiz kalmayan Meclis'te bir de içtüzü değişikliğine gitmesine ilişkin “Meclis’in tadı kaçar. Zaten işlevi kalmadı, bırakın muhalefet konuşsun” dedi.

CHP'den 'Meclis' açıklaması: Zaten işlevi kalmadı, bırakın muhalefet konuşsun

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” isimli yeni rejimle birlikte temel fonksiyonları elinden alınıp Saray’a verilen Meclis’te son olarak muhalefetin kürsü ve önerge gibi haklarının kısıtlanacağı iç tüzük değişikliği hazırlığı için CHP’den trajikomik bir ‘tepki’ geldi.

Milliyet’ten Şevket Yaman‘a açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin yeni yasama dönemindeki “stratejisi” hakkında konuşurken, “Yeni yasama döneminde, CHP grubu olarak yüksek refleks göstereceğiz. Kuvvetler ayrılığının yeniden tesisi için bütün partilerle diyalog kurmak ve temas politikası gütmek önceliğimiz olacak. Milletin hayrına olacak düzenlemelerde yapıcı bir tutum takınacağız. Yeri geldiğinde ise en sert refleksimizi herkes görecek. Anayasa’nın, İçtüzüğün çiğnenmesine asla seyirci kalmayacağız. Derdimiz üzüm yemek, bağcı dövmek değil” ifadelerini kullandı.

“MECLİS’İN TADI KAÇMASIN”

Altay, sözlerinin devamında içtüzük değişikliğinin zorunlu olduğunu kendilerinin de kabul ettiğini belirtirken, “Umarız bu değişiklikler tüm partilerin bir uzlaşmasıyla sağlanır. İçtüzüğün yeni sistemle uyumlu hale gelmesi için yapıcı katkı sunarız ama muhalefetin sesini kesmeye dönük düzenlemeler gelirse Meclis’in tadı kaçar. Zaten işlevi kalmadı, bırakın muhalefet konuşsun.” diye konuştu.