CHP'den Erdoğan'a 'Kurucu meclis' tepkisi: Özür bekliyoruz

Erdoğan'ın Türkiye toprakları üzerinde yeni bir ülke kurulmuşçasına sarfettiği 'kurucu meclis' ifadesine CHP'den 'özür' çağrısı geldi.

CHP'den Erdoğan'a 'Kurucu meclis' tepkisi: Özür bekliyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1923’te kurulan Cumhuriyet’i yıktıklarının da itirafı olan “Benim gözünde 26’ncı dönem TBMM, Birinci Meclis’ten sonraki ikinci kurucu meclistir” sözlerine CHP’den tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın sözlerine CHP Adana İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi. Özel, “Kurucu Meclis’in ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından özür dilenmesini bekliyoruz” dedi.

Seçimlerin ardından Meclis çoğunluğu sağlayacaklarını öne süren Özel, “Güçlüyüz, haklıyız, kazanacağız. Parlamentoda büyük bir çoğunluk sağlayacağız. Seçimin gündemini CHP ve beyannamemiz belirleyecek” diye konuştu.

Provokasyonlara karşı dikkatli olacaklarını söyleyen Özel, “Provokasyonlara dikkat ederek, saldırganlaşan ve çirkinleşenlere karşı aksine tebessümle kazandığımızın bilincinde olarak tuzağa düşmeden devam edeceğiz. İktidara hazırız, iktidara yürüyoruz, Türkiye’yi kucaklıyoruz” dedi.

Özgür Özel, Erdoğan’ın “Benim gözünde 26’ncı dönem TBMM, Birinci Meclis’ten sonraki ikinci kurucu meclistir” açıklamasına da, “26’ncı dönem kurucu meclistir’ sözünü söyleyenlere ‘Hadi oradan’ diyoruz. Kurucu Meclis’in ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından özür dilenmesini bekliyoruz” diye seslendi.