CHP'den davet gibi açıklama: Erdoğan'ın yol arkadaşları keşke Kılıçdaroğlu'nun kayığına binse...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eleştirdiği Abdullah Gül gibi isimlere ilişkin, "Keşke Bay Kemal'in kayığına binseler" diye konuştu.

CHP'den davet gibi açıklama: Erdoğan'ın yol arkadaşları keşke Kılıçdaroğlu'nun kayığına binse...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerine ilişkin olarak “Bay Kemal’in kayığına birlikte yola çıktığı arkadaşlarının bindiğini itham ediyor. Keşke binseler.” diye konuştu.

Erdoğan geçtiğimiz gün partisinin Kastamonu İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Abdullah Gül ve Arınç gibi isimleri ima ederek “Nasıl oluyor da bir anda gidip Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz? Bazı dava arkadaşlarımıza yazıklar olsun…” demişti.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Bay Kemal’in kayığına birlikte yola çıktığı arkadaşlarının bindiğini itham ediyor. Keşke binseler. Onlar o kayığa binerse Kılıçdaroğlu’nun kayığına binmiş olmaz, demokrasi, adalet ve hukukunun kayığına binmiş olurlar. Onlar otokrasi ve despotizm kayığında daha fazla vicdanlarını kanatmamak için yollarını ayıranlardır. Kılıçdaroğlu, bir kayığa bindi. 16 Temmuz sabahı Boğaz köprüleri kapalı olduğu için Ataköy’den kayığa binerek Pendik’e geçip, TBMM’deki oturuma yetişmek için bindi. Keşke Erdoğan da o oturuma yetişmek için Kılıçdaroğlu’nun bindiği kayığa binip 16 Temmuz sabahı Ankara’da, TBMM’de olabilseydi. 15 Temmuz gecesi, Meclise ilk gelenler CHP’li milletvekilleridir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz hain darbe girişiminin başladığı andan TBMM kürsüsüne çıktığı ana kadar nerede olduğu, ne yaptığı bellidir. Sayın Cumhurbaşkanı, sen neredeydin, 4 gün Meclise niye gelmedin? Çık hesabını ver. 80 milyonun gözünün içine baka baka yalan söylemek, muhalefeti karalamak müfteriliktir. Kılıçdaroğlu ne hangarda ne tünelde saklandı. Dördüncü günde de bir cumhurbaşkanı ortada görünmüyorsa korkak odur, korkan Kılıçdaroğlu değildir.”