CHP'den bir garip 'İstanbul adayı' videosu

"Seni yaşatmayacakları rezidansların her santiminde emeği olan işçi kardeş, bizim adayımız sensin"

CHP'den bir garip 'İstanbul adayı' videosu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı için en doğru isim üzerinde çalıştıklarını belirtmiş ve “Bugün akşam İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir video ile nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır” demişti.

CHP İstanbul Basın, isimli kurumsal medya hesabı yayınladığı bir video ile Kaftancıoğlu’nun açıklamalarını doğruladı ancak aday ismi açıklanmadı.

2019 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için sermaye çevreleri içinde arayışa giren ve Ümit Boyner, Muhtar Kent gibi patronlarla görüştüğü öne sürülen CHP’nin bugünkü yayınladığı videosunda bu görüşmeleri inkar edercesine esnaftan, balıkçıdan, öğretmenden, simitçiden ve bir dizi emekçilerden bahsederek “bizim adayımız sensin” denildi.

Videoda, özellikle İstanbul’un ilçelerinde yerel seçim adaylıklarının müteahhitlerden, inşaat patronlarından ve zenginlerden seçilmesi yok sayılırcasına “Seni yaşatmayacakları rezidansların her santiminde emeği olan işçi kardeş, bizim adayımız sensin” denilmesi dikkat çekti.

Yayınlanan video sonrası ise CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul adaylarının videodaki iş kollarında çalışan emekçilerden mi yoksa patronlardan mı seçileceği şimdiden tartışma konusu oldu.

Kaftancıoğlu dünkü konuşmasında “İstanbul’da ön seçim olmayacak. İstanbul’u kim yönetebilir, en doğru isim nasıl bulunur; bunun çalışmasını yapmaktayız. Aday profilimizi çıkarmak için çalıştık. Bugün akşam İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir video ile nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır. Biz akşam, İstanbul için seçim startımızı veriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaftancıoğlu, yenilgi durumunda ise istifa edeceğini söyleyerek ”İstanbul’u mutlaka kazanacağız. Bu konuda gerçekten çok iddialıyım. Mevcut yönetim anlayışından İstanbul’u kurtaracağız. Eğer bu seçimi kaybedersek, ben, benden daha iyi yapan birine bu görevi bırakırım. Ancak kazanacağımızı biliyorum. Elbette yenilgiyi de istifayı da düşünürüm” demişti.

İşte o video: